Vargen(Aqua) och vässlan (Lizz)
2010-11-26 / 21:06:33 / Lizz

Tycker så synd om Lizz och hennes ben, hon halltar på och går bara kiss/bajs promenader och ingen träning. Man vill så JÄVLA gärna kunna göra henne frisk och vet att det är för att hon ska bli bra men känns endå sååå elakt.

Hon blir även ner lätt stressad så hon kanske får vara hemma nån dag nästa vecka med papap om han kan jobba hemma. Men, tänk om man kan få i julklapp att hon inte halltar länge, då är min jul rikigt bra:D.

Ush va mycke tråkigheter det blev, ska även berätta att Aqua nu är i Sollefte och är dräcktig och planerar att valpa på julafton. Hon kommer tillbaka i mars, saknaden efter henne är stor <3.
Nu efter att betalat försäkring till Lizz, och hassela (ska på skidresester) och fått ägarbytespepprerna från SKK blir det sova och bada och lite kvälls kiss.



Sötnosar <3<3

Lilla loppan
2010-11-24 / 09:10:40 / Lizz

Lizz är hallt, veterinären igår där den konstas att hon har en hällta i vänster bak. Vila och ingen träning på en månad;( Man blir arg och frustrerad, vill ju kunna träna henne och det är så jävla roligt!! Fram till julafton blir det vila för pluttan<3

Backa tillbaka i träningen
2010-11-18 / 18:15:53 / Träning

Inseativ förmågan på Lizz just nu är likamed 0! Så nu blir det att träna på att ta massa Inseativ innan jag tränar fot ingångar!! Knas hunden <3

Mys och prat
2010-11-18 / 18:13:21 / Övrigt

Nu äntligen börjar Lizz förstå det mysiga med att mysa och kramas, och prata när man myser;) Blivit värsta puss hunden när vi är själva. Min pärla<3

Middag hos Malin och co och helgplaner
2010-11-18 / 18:10:10 / Lizz

Nu stängde jag och Lizz dagis och ska bege oss hem till Malins mamma där dusch och mat finns, hihi och Malin med hundarna;) Imorgon är det redan fredag, som alla torsdagar tycker jag veckorna och dagarna flyger iväg;) Vi ska till Uppsala till mormor och morfar och deras engelska springer spaniel tik Diva snart 12 år! Mysa och äta god mat;) Lördag kväll styr kursen till Norrtälje och filmkväll med Lisa och flock. Söndag ska vi ha möte på klubben hela dagen, börjar kl 10, TIDIGT!!!!! Sen var den helgen och början på ny arbetsvecka och mer kurs;)

Täck inköp
2010-11-17 / 14:56:31 / Lizz

Bestämt mug för att det ska inköpas ett Obrack täcke till Lizz, Back om track är lite för varmt ännu och för klumpigt att träna i. Så nu blir det uppvärmning med båda och den träna i Obtrack, känns inte så snällt att först ha ett jätte varmt täcke och sen ta av det så hon blir "naken", hennes päls har inte kommit tillbaka!! Kanske kan vi visa upp de fina när förmodligen åker och vallar hos Anneli nästa vecka;)

Vet inte vad rubriken ska vara
2010-11-17 / 10:07:54 / Övrigt

Lilla Storms nya ägare efter mig har hittat min blogg, hoppas på bilder på hnm, roligt att se hur stor och snygg han blivit;) När tankarna flyger iväg till Molle kommer alltid Lizz och tröstar, va skulle jag göra utan henne<3 Från en hund till en annan, andra gången på Tävlingslydnaden igår och tränade på apportering och de tyckte Lizz var roligt och i slutet när vi tränade höll hon den och tuggade inte;).  De vi gjorde förra gången ska vi fortsätta träna på och fick mer tips om läggandet som jag tycker är segt ;) så nu har vi att göra den här veckan;) 

Lizz lilla make over
2010-11-14 / 21:37:06 / Övrigt

Idag efter trevlig promenad med Camilla och djur i Stora skyggan;). Tränade lydnad inne och sen mysade och kolla på tv. När pappa kom hem gick vi en långs till och jag tränade i stan och Lizz hade fin kontakt^^. Väl hemma var det dags för lite omsorg av päls och klor, kloklipp och badning. Hon visade tydligt att hon inte gillade det, stod och glodde rakt in i kaklet, hehe!! Tog lite vatten på huvudet på slutet, skitig hund och hon såg ut som en utter;) En vääääldigt söt utter^^. Nu försöker hon torka sig i soffan, lilla blöta lilla Lizz. Bilder på uttern kommer;)

En trött Lizz
2010-11-13 / 22:07:43 / Vallning

Idag har vi igen varit hos Stina och vallat, med sällskap av alltid så trevliga sällskapet Lisa och Slipp:)
Det känns verkilgen att det går framåt i vallningen, bara efter tre gånger:)

Idag tränade vi i en STOR hage men bara fyra får i. Hade lite mål i hagen den här gången som jag fick av Stina, genom två grindar, mot ett stenras mm. Gick bättre och bättre att få dom dit dom skulle och Lizz sköter jag jätte bra, blir lite fel med höger/vänster nån enstaka gång men annars är hon duktig. Hennes ligg är lite segt så funderar på att byta ut det mot "lei down" till bara "ligg", lättare och går snabbare och lättare att säga fort två gånger om hon inte lägger sig på en gång:)

Påväg hem sov Lizz som en klubbad säl och det var till att väcka henne när vi skulle av, lilla gumman^^










Träna på läxan
2010-11-11 / 11:20:34 / Träning

Igår började vi träna på en av läxorna på lydnadskursen;). Tränade på "stå" och det gick jätte bra! Så roligt att se när dom försöker med allt dom kan, snurra, slalom, sitt, ligg och tillslut stod hon^^ Ikväll blir det mer träning och får se hur promenaderna blir, redan genomförkyld och har inte tid el ork att bli sjuk!! Tex ska jag till en vall tävling på söndag, träffa Annellie som jag köpte Lizz av;)

Duktiga Lizz
2010-11-09 / 22:38:10 / Kurser

Nu är trötta Lizz och Sofie Påväg hem. Lizz var supet duktig och koncentrerade sig jätte duktigt;). Gick igenom ingångar, svängar och läggande under gång samt lite belöningsteknik. Läxa till nästa vecka är: ingångar och försvåra det med att inte placera mig rakt framför Lizz utan lite snätt så hon måste leta och tänka mer sj;). Glömmer gärna bort att 25% av träning ska vara repetion och 75% nytt och lite svårare. Även snabba lägganden ska vi träna på till nästa vecka;). Nu blir det sängen och sova ;)

Tävlinglydnad tillfälle 1
2010-11-09 / 19:14:58 / Kurser

Påväg till första kurs tillfället i Tävlingslydnad för Stardogs( Frida och Emma). Kursen ska vi gå tillsammans med Malin och hennes schäfer Aqua;). Våran första kurs ihop;). Uppdatering om hur det gick ikväll, känns som att det kommer att gå bra då belöningen är fiskbullar och mammas vante;). Fortfarande lite knas i magen:/

Nu äter och dricker hon
2010-11-07 / 15:29:08 / Lizz

Fiskbullar och vatten med lite glass i är Lizz diet nu och de får hon i sig:) Nu blir det spännande och se hur bajs blir och om hon piggar pä sig;) Man vill ju bara att dom ska ha det bra :/

Djursjukhuset Albano
2010-11-07 / 12:49:13 / Lizz

Igår spydde Lizz jätte mycket, 4 gånger på dryga timmen. Vi var hos Sandra men gick hem, spydde en gång till innan vi kom hem och jag ringde Albano och dom tyckte vi skulle åka in, även hennes allmäntillstånd var förändrat. Väl inne blev det först röntgen och Lizz var jätte seg. Efter de blodprov och dropp. När veterinären kom och klämde på henne tyckte hon livmodern var stor, och shit va rädd jag blev. Ordet livmodersinflamation kom direkt upp, snabbt in till ultraljud och som tur var såg det bra ut, mjälten var ganska stor på henne men inte onormat stor, sååå lättad:). Därimot var det mycke gaser i henne. Mer dropp och vid 22 fick vi åka hem, nu blir det fisk och ris några dagar;) och hålla koll så hon inte börjar gå konstigt, sträcker på sig konstigt mycke, för då har hon ont och gaserna kommer inte ut. Imorgon ska jag vovva, hemma med sjuk hund, känns skönt att hon får ta det lungt lite nu när magen är stökig:) Min lilla prinsessa <3

Fotografen Malin:)
2010-11-03 / 14:41:18 / Lizz

Igår när jag var ute på promenad igår tog Malin ut alla hundar och tog fina kort på dom:)


Lizz


Lizz


Lizz


Kilo


Aqua och Kilo


Lizz och Aqua springer som galna, inte ofta Aqua är före Lizz. Det hörs när Lizz är efter, piper och pratar:D hihi


Take Time Lizz
2010-11-01 / 17:16:51 / Stamtavlan



REGV1029/2009 Take Time Lizz

Ny vecka och nya funderingar
2010-11-01 / 14:21:55 / Lizz

Måndag och ny vecka, skönt men varför är helgen så kort........Den här veckan har vi väldigt lite planer för att vara oss:P Jobbar på och helgen kommer nog bli väldigt lungn, varit full fart så länge nu så lite vila och hundträning i helgen får nog räcka:D.

Har funderat lite på det Anita Axelsson sa om Lizz nacke, att den är jätte hård, vilket den är. Har funderat på några olika personer att gå till med henne men inte bestämt mig för vem ännu. Få lite tips på hur man kan mjuka upp nacken på henne:D

Folksam har jag även kontaktat idag och Lizz försäkring är överflyttad till mig. SKK har vi även ringt och fixat om lite med lokalklubb mm, för det var fel.
SVAK har jag även blivit medlem i nu:D.

Kom även på idag att nästa tisdag( 9 november) börjar våran tävlingslydnadkurs för Frida och Emma, ser verkligen fram imot den,  komma igång med lite mer än fot som vi tränat en hel del på nu men lite hjälp behövs ju alltid:D

Slog mig att Storm nu är 6 månader, helt sjutk vad tiden går fort både när livet är himmel och helvette. Drömde om hnm inatt, tror det är för jag är så sugen på en till hund redan. Lizz är verkligen väldens bästa hund och en bättre hund som första finns nog inte:D.
Det är bara det att när man vilar med Lizz mellan träningspassen skulle det vara så roligt att ha en till. I lördags blev det vallning 30 min förmiddag och träning på klubben att lära sig slalom och backe på kvällen, snacka om att Lisa och jag hade trötta border collies:P
Men tror det blir en boder collie till när det passar att köpa en till:D För det blir nog en vuxen igen, vågar inte att det blir som med Storm för fy faan, sömnen är det som gör att jag inte blir sjuk.





Nu ska Lizz få lunch, hon är lite tunn så nu blir det extra mat:D

RSS 2.0