4 månader
2011-01-30 / 20:36:23 / Lizz

Den 24 januari har Lizz harit hos mig i fyra månader och det känns som typ två år. Känslan av att hämta hem Lizz går inte att beskriva, kändes så rätt.
Första gången vi var på klubben hade jag henne i lina, lyssnade inte så bra och pep/skrek när hon såg andra hundar träna. Det var Stina och Ullis som hade lite handlingkurs för ledarna och vi var med. Träningen för oss handlade mer om passivitet. Lilla gumman kunde inte kampa utan naffsade mig i byxbenen ( typiskt bc), inte tog godis, jätte arg el inte arg men väldigt osäker, lägga henne och knyta fast linan.
Nu går hon för det nästa lös (man blir så lat) och kampar med allt hon får och godis och klicker är gott och roligt. Varje gång hon kommer mot en med helikopter svansen och tittar med sina pigga ögon på mig blir man så glad och varmt, min lilla Lizz.
Nu ligger hon alltid vid fötterna el kudden när jag kollar på tv el ska sova.
Min söta svarta dam<3

Förkylda Lizz
2011-01-30 / 20:15:54 / Lizz

Tiden rinner iväg och så även den här helgen. Jag och Lizz har varit i Norrtälje och haft en trevlig helg. Lizz är så behaglig, går att ha med överallt för hon bara lägger sig och sover, och charmar brallerna av alla.
Tyvärr inte blivit så mycke hund i helgen för Lizz är jätte förkyld och nu är det grön/gult snor och lite trött men ingen feber. Imorgon ska vi förmodligen till hennes veterinär på Roslangstull. Vi måste även ha ett friskhetsintyg på hälltan till Folksam.
Tänkt lite på planerna i vår och vill så gärna ta tag i agilityn nu som jag tror att Lizz kommer tycka är rolig. Funderar att gå på Hundudden på Djurgården för Eva-Marie Wergård, nybörjar agility. Sen är det vallningen, verkligen så roligt att valla och gör framsteg varje gång nu:)

Fin låt
2011-01-22 / 18:40:49 / Lizz


Dumma is
2011-01-22 / 18:28:07 / Vallning

Kommit på en till sak som suger med vintern, is. De gör ju att man inte kan valla:(

Längtar tills vi kan träffa får nästa gång.


Sjuk
2011-01-22 / 18:24:34 / Lizz

Nu ligger man här i sängen och är magsjuk, ush!
Hade inte så mycke planer inför helgen men skulle träffa Lisa med flock och träna hundarna och gå härliga långpromenader i Norrtälje.
Imorgon är det städdag och styrelsemöte med ÖSHU men kommer inte att kunna gå, tyvärr. Blir att vara hemma och bli frisk.
Lizz tycker nog att det är ännu tråkigare att jag är sjuk för för hennes del blir det bara kiss promenader med pappa sen sova med matte i sängen hela dagen. Mysa har hon nog inget emot med hon vill träna och springa.


Så orättvist, helt sjukt va allt kan vändas upp och ner så fort!
2011-01-20 / 13:24:27 / Lizz

Varför ska livet vara så orättvist för vissa, inte mig men tankarna går till Camilla. En snäll tjej som nydligen förlorade sin Aussie Vill i en bilolycka. När man läser det hon skriver blir man så rörd och ledsen. Det får ju inte hända. 

Fick mig att tänka på hur skört det är, livet utan Lizz skulle inte vara......inte ett liv!  Ens bästa kompis tillför något hela tiden, en blick, en puss och bara att finnas där.  Känns som jag haft Lizz i ett år men det är ju bara i tre månader som vi har haft varandra. 

Tänkte på hur hon var när jag fick henne och hur lite hon kunde, som inte var Vallning. 
Så glad att jag köpte min svarta prinsessa, hon är mitt allt och allt vi gör är roligt<3

Mamma 20 år nu
2011-01-16 / 18:57:45 / Övrigt

Idag fyller jag år, helt sjukt redan 20 år har gått.
Fira med kompisar igår och idag har jag och Lizz myst inne och gått en låååång promenad i skogen, mysigt;)

Skendräcktig
2011-01-12 / 09:21:14 / Lizz

Som rubriken avslöjar är Lizz Skendräcktig med mjölk i tuttarna, bäddar och är deppig/grinig.  Hon är även jätte trött och hundar är antingen jätte roliga el helt dumma i huvudet enligt Lizz. 

Pratat med hennes veterinär och finns tydligen tabletter som ska hjälpa mot skendräcktighet.  Kanske blir det lite medicin och kanske till våren om det ska bli så här två gånger per år, disträ innan löp, otränbar under löp och skendränkning  ca två månader efter, sen bra tre månader och sen löp igen. 

Nu myser vi i soffan och nästan alla hundar har kommit, 30 st nu så blir många promenader i snö/regnet! Ikväll ska vi hem till mamma och äta middag, mysigt;)

Bitch
2011-01-07 / 13:07:40 / Träning

Idag heter Lizz, LIzz"bitch". Varit dryg hela dagen men men hon var vell sina dagar hon oxå.
Men nått roligt med henne är att fotet blir bättre och bättre. Lisa som vanligt hjälpte mig och nu behöver vi inte gå jätte nära väggen och hon håller posiion:)

Börja träna på apporten och inkallningen snart, roligt:) Det är verkligen nyttiga och roligt att träna med någon, Lisa kan kolla va Lizz gör och säga till när jag ska belöna i fotet tex, vill inte vara en hök över henne för att se när hon gör rätt:P hihi.

Dagarna rinner iväg
2011-01-07 / 13:03:39 / Övrigt

Herre gud, redan fredag och känns som vanligt som det gått alldeles för fort. Måndag till onsdag jobbade jag men vi hade stängt igår samt idag så lååång helg:)

Onsdag kväll blev utbildningsmöte och styrelsemöte på klubben. gå igen utbildningar, va folk vill gå och jag och Lisa började diskutera våran ungdomsledarutbildningen vi ska annordna i slutet på året. Sen hämta upp Lisas kompis Marre och åka och valla med Lizz och Slipp:)Kändes mycket bättre den här gången än förra, och tränade på roliga saker:) Hemma vid 23 med donken mat blev det SAW film, har aldrig vågat se dom men visst va dom äckliga och jag kollade inte hela tiden men kunde sova på natten:)
Igår vaknade jag hos Lisa och vi slappade ganska mycket, tränade hundarna inne. SAW 2 kollade vi även på. Idag har jag varit flyttgubbe och fixat på Rimbo hunddagis, ut med det gamla och in med det nya:)

Mycket att göra idag
2011-01-05 / 11:02:00 / Lizz

Började jobba kl 07.00 idag så upp med tuppen. Kommit bara 10 hundar, väldigt skönt. Kan jag och Malin ta med alla hundar på promenad samtligt , mysigt att gå tillsammans, inte ofta man kan det;)

Efter jobbet vid 13 el 14 beger jag och Lizz oss till Rimbo och Lisa och Sara med valpar. Klämma på Jim som jag längtat efter( varit ifrån han i hela 4 dagar, hihi). Även Saras Flax ska jag klämma på för första gången;) Sen ska jag, Lizz, Lisa med Jim och Slipp samt Sara med Flax på utbildning/tävlings-sektor möte på klubben och efter de styrelsemöte. Skulle kunna tro att dagen är slut sen men efter 2 möten ska vi hälsa på fåren hos Stina, roligt men jag suger på att tänka fort, måste bli bättre på att kolla på fåren vart dom går och inte på Lizz. På träningsfronten är det fot, snurra, spinn, slalom och ducka som det tränad på och går sackta men säkert framåt;) Vi får mycket hjälp av våran tc( träningscoach) Lisa;)

Nu ska jag och Malin ut och gå med daghundarna i skogen;)

Rimbo - Svanberga
2011-01-02 / 09:36:58 / Vallning

Snart beger jag och Lisa oss iväg för en liten tripp till Svanberga och vallning:)
Pudeln är kvar med Lisas pappa på dagis de ca två timmarna vi är borta.
Så "bara" bc Lizz Slipp Jim, aussie Isa och cavalier Civano. och jag och Lisa i bilen, tur att hon har combi:)

Men shiit va kul det är med vallningen, kul att komma igång igen efter halltan. Tanken är att försöka valla 1-2 gånger i veckan:) Så vi blir VP klara nån gång:)

Så roligt att även följa Slipp och Lisas framsteg i vallningen, från lite tänd till tok tänd och kan nu höger/vänster/gå/ligg. Duktiga Slipp och Lisa:)

Taggad att tävla
2011-01-02 / 09:28:11 / Träning

Sitter och äter frukost och lyssnar på "Lungna favoriter" och låten "All I need is you" och den skulle jag vilja tävla till i freestyle, längtar. En så länge kan hon ju inte så mycke med , men nu är både hon och jag friska så bara att köra:)

Nyår med pudel
2011-01-02 / 09:23:37 / Övrigt

Nyår sependerades som sagt på Rimbo hunddagis med Lisa och Sara med hundarna och det var och hade mysigare om det inte hade varit för pensionathunden, pudeln. Han var så sjukt rädd för smällare och rakerter, bara skakade i hela kroppen, stackarna. Så Lisa satt med pudel, jag med bc;sarna, och Sara med aussie och cavalier i olika boxar, genom boxarna kl 24.00 hördes gott nytt år tyst och snällt så ingen hund skulle bli rädd för våra skrik oxå.

Nästa år då du, blir det hundfritt:)

RSS 2.0