Vallning andra gången med Lizz
2010-10-30 / 14:34:05 / Vallning

Lizz och jag:D
Lizz full koll när Slipp vallar:D
Sarah och Tosca kom och tittade, trevligt:)

Andra gången vallning för Stina:)
2010-10-30 / 13:03:37 / Vallning

Nu är vi tillbaka hos Lisa och har vallat. Lizz kändes mer taggat idag och var duktig. Innan det var våran tur så vallade Forsan med sin inte tända border collie och det var jätte roligt att se deras framsteg på så kort tid:)
Lisa och Vässlan(Slip) körde sen och nu är hon riktigt tänd och vill massa men vet nog inte hur men vill, gullungen.
Stor skillnad från förra veckan på Slip och roligt att se framstegen och hur man kan valla på lite olika sätt mm, hon vallar både med eye och kroppen medans Lizz bara använder eye:et.
Fåren var lite trötta efter 2 hundar så jag och Lizz fick träna på typ 35 få och pröva på det, pch det var både lättare och svårare. Lättare för att det tog lite tid för Lizz att komma runt alla men svårare för att man inte säg henne hela tiden bakom alla får. En gång sprang ett får iväg men de lunkade tillbaka och Lizz brydde sig inte om de:)
Vi tränade mycket på att med min hjälp och stöttning gå mellan fåren och staket och hon är duktig lilla Lizz:D. Tränade även på att hon själv ska göra saker utan att jag är med och stöttar:)

Jag och "Lizz"
2010-10-28 / 16:26:45 / Vallning

Ikväll ska jag och Malin träna på vallning på appelplan på klubben..........ja det går faktiskt.

För att det ska gå bättre med vallningen på lördag måste jag lära mig att styra Lizz fast hon är famför mig, "öga mot öga" och det blir helt knasigt för mig så Malin ska vara Lizz och jag ska flytta på Malin åt olika håll:D Hihi!


Höglöp
2010-10-28 / 16:17:16 / Lizz

Nu höglöper Lizz och shit va hon och Aqua  gör till sig för varandra och Lizz drar bort svansen och vill och vill:P
Kilo tycker att Lizz luktar mycket gott och vill gärna lukta, vilkket hon aldrig tillåtigt om det inte var höglöp, nu står hon stilla och Kilo går runt och pussar på henne på munnen:D Ganska söta faktiskt^^

Märkte när vi tränade på plan igår att det är väldigt svårt att inte kissa överallt och lukta när man höglöper, men det gick bra och vi tränade en del inne på mattan, "sitt fint" så hon musklar på ryggen lite mera:)

Idag blir det långpromme, som vanligt med båda hundarna(Lizz och Aqua) sen tränig när Malin kommer från djuraffären:)

Mer bilder kommer komma upp på Lizz, hämta ut min Iphone imonr:D

3 dagar på dagis
2010-10-27 / 12:53:46 / Lizz

Nu har vi varit på dagis i 3 dagar och Lizz trivs jätte bra. Mysar jätte länge och nu ligger hon och sover i sängen i början, hon började med de senaste dagarna och det uppskattas:)

Tiden som man kan lägga ner på Lizz blir mer och det är jätte skönt att kunna träna och gå långpromenader runt klubben så hon lär sig att det går att träna fast andra hundar tittar på en el tränar:)
Sen får vi ju alltid sällskap av Malin och vovvarna, lite läskigt att gå själv när det är mörkt, här ute finns det knappt lampor ju:P

Igår var jag och Malin på Arken zoo och köpte bra blinkhalsband så nu blinkar alla 3 likandant men lila Kilo på ett annat sätt:)
Köpte även gymkort igår så ryggen blir bättre och man orkar lite mer :) OCH ny mobil, en Iphone så man kan blogga hela tiden :D
Storhandlande mat gjorde vi oxå, för 600 kr så nu har vi massa mat:)

Nu slutar jag om 1½ timme, då blir det promenad och träning i 2 timmar, sen vila en timme och sen gymma med Malin !!

Ibland kan det vara både bra och skönt att komma ifrån jobbet, lite tid för sig själv, social- och miljöträna sig själv(behövs) och det viktigast ensamträna vovvisen ;)





Löspromenad på jobbet:)


Nu har vi flyttat
2010-10-25 / 16:56:33 / Lizz

Vi ( Jag,Lizz Malin och hennes hundar Aqua och Kilo har nu flyttat ut på jobbet, bussarna går inte så tidigt på morgonen för det är för halt vid backen upp till jobbet.


Gänget på Nackahunddagis:)Malin, Rottiskillen Kilo, schäfertjejen Aqua, jag (Sofie) och Bordercollietjejen Lizz^^

Igår fixade vi med sängarna, bäddar till hundarna, Lizz valde mig säng:P hihi.

Efter jobbet idag ska Lizz få vara själv kvar i sin bur, som hon älskar medans jag ska köpa ny mobil och åka hem och duscha:) Hon har bara varit utan mig 2 gånger på 1 månad så lite ensamträning blir bra i typ 2 timmar^^. Blir en Iphone men inte 4:an, tycker den "gamla" är skönare att hålla och snyggare.



Aqua och Lizz börjar blir rikigt bra kompisar nu vilken är skönt och rikgit att dom får ut nått av varandras sällskap:)




Slutar med en bild på oss två:) Nu blir det fotpositionträning med störning för Lizz del och det går jätte bra, min vante är väldigt jobbigt att sitta kvar och titta på när mamma sofie leker med den med det går:)

Löper
2010-10-24 / 19:17:49 / Lizz

Lizz började i förr går att löpa och idag har hon varit lite grinig......och lite trög:P

Men skönt att löpet kom igång, jag trodde att hon hade urinvärksinfektion då det tog sån tid och hon gått runt och små kissat så länge:)

Nu ska tråktanten och jag snart träffa Malin och åka till jobbet:)


You´r amazing just the they way you are
2010-10-24 / 16:39:54 / Övrigt

When I see your face There's not a thing that I would change Cause you're amazing Just the way you are And when you smile, The whole world stops and stares for awhile Cause girl you're amazing Just the way you are.


HD A
2010-10-24 / 14:33:46 / Lizz

Glömt att skriva att Lizz har A höfter:). Så glad över de, hade inte kunna lämnat tillbaka henne fast dom var dåliga,hon är ju min prinsessa. Men nu kan vi köra på,lydnad/agiliy/freestyle/vallning:)

Vilken helg
2010-10-24 / 14:30:24 / Lizz

Hunnit med mycke den här helgen, fredag jobb till kl 18,sen ut till norrtälje med lisa och slip,tränade på störning i fotposition och det gick jätte bra mot slutet:). Hemma hos lisa vid 23 då krashade vi i säng! Lördag vallning på förmiddagen och lydnad på kvällen med lisa och emelie, och de gick bra för lizz,lite trött men försökte;). Söndag morgon åka hem från lisa och åka till jobbet med massa saker då vi (jag och malin med hundar) ska flytta ut till jobbet ikväll och testa att bo där. När de riktiga snökaoset kommer kommer vi behöva bo där lite;). Nu hem från jobbet, hämta lizz hemma och åka hem till mamma på söndagmiddag sen till jobbet med malin:).

Vallning hos Stina
2010-10-23 / 15:39:06 / Vallning

Idag vallade jag och Lizz hos Stina tillsammans med Lisa och Slip. Det var verkligen roligt och Lizz skötte sig jätte bra. Stina tyckte  att hon var en fin hund och att hon passade med dig, som inte kan någonting om vallning men jag kunde styra henne själv,duktig flicka.

Vi el rättare sagt jag måste träna på min kordination och på de engelska komandorna hon har i vallningen. Svårt att få ihop det med fåren som springer, hunden som vallar samtidigt som jag ska styra henne höger och vänster som blir på engelska......ni förstår, det blir mycke att tänka på så nu blir det träna på engelska komandon och förstå att höger för mig blir vänster för Lizz om hon tittar på mig framifrån........




Nästa lördag blir det samma tid och samma kanal, kl 10 i svanberga och valla:)

Hon är tokig
2010-10-23 / 14:52:02 / Kurser

I söndags gick jag en fotgående kurs för Eva Bodfält, verkligen jätte roligt och hon är verkligen helt galen, nere på marken och rullar runt, jaa härlig:) Veckans planer är att träna med Camilla och Vill imorn, avslutning på agilitykursen på torsdag, vallning med Lisa och Slip hos Stina på lördag, träna lydnad på klubben med Lisa söndag:) Vi har fullt upp men träna med Lizz är verkligen roligt och det går bättre och bättre med 
störningsträninge på klubben:)



Passivitet träning
2010-10-23 / 14:49:04 / Träning

Nu har vi tränat med forsan och hennes hundar:). Lizz blev väldigt stressad av att se dom köra så fick tipset att om hon ligger ner huvudet ner i marken. Hon va super duktig och låg så tyst och tittade på:). Nu har vi gått en långpromenad med pappa runt djurgården:). Kanske hon är lite trött imorn då jag ska på kurs;).

Härligt med helg
2010-10-23 / 14:47:50 / Lizz

Äntligen helg igen,känt som de har varit jätte mycke denna vecka så skönt med helg nu:). Igår söndag följde vi med Malin och Aqua hem och Malin färgade håret på mig,brunt:) och klippte bort slitet:). Sen åt vi god lax och vin,somnade vid 2 i en 90 säng,varmt! På morgonen skulle Malin upp och jobba så vi gick upp vid 8 med henne och åkte hem! Nu har jag sovit två timmar och är Påväg att träna med Sofie Forslund och hennes bc och jackt cocker:). Kvällen bli film hemma:). Väldigt trevlig lördag:-D

Lizz på jackt
2010-10-23 / 14:47:11 / Lizz

Lizz förvånar en hela tiden men igår på ett sätt som inte uppskattades av Sofie. Jag hade Aqua(Malins schäfer) och Lizz på promenad efter jobbet. Helt plötsligt ser jag hur Lizz tokstirrar in i skogen och drar, jag ropar för att få in henne men ingen hund kommer tillbaka,då ser jag ett rådjur och Lizz efter.......dom drog inte långt och jag såg dom hela tiden men dumma lilla unge:-P.
Så vi behöver rådjur att träna på,men de blir nog svårt att "hitta" sammarbetsvilliga;)hihi

Torsdag = agilitykurs
2010-10-23 / 14:46:39 / Klubben

Ännu en Torsdag vilket betyder Agiliykurs på klubben:). Kursdeltagarna är verkligen duktiga nu. Innan kurser gick jag promenad med Sarah och Lisa med hundar. Slip och Lizz blir riktiga busungar ihop,gullungar:). Som uppvärmning idag blev det gå träning och sen hoppteknik med korta och långa hopp och Lizz tror ibland att hon är ÄNNU länge än hon är och tar två hopp på samma gång,bus unge;). Nu sover hon på bussen,uppe på sätet:-P,hihi.

Gåträning
2010-10-23 / 14:45:37 / Träning

Lizz är dåligt musklad i ryggen och för att bygga musker ska vi börja gå träna. Gå i skritt(som lizz tycker är en onödig gångart,när man kan springa) i högt gräs el myrliknade,så alla ben och kroppen jobbar hela tiden,man kollar så dom trampar under bakbenen och inte paddlar med frambenen. Eftersom att de blir ett nytt rörelsemönster tycker hundarna att det är jobbigt,kan skulle bara träna de typ 5 minuter.

Vi ska even träna lite lydnad och slalom idag tillsammans med Sarah och Tosca på klubben och snart Sarah kom på att åker man upp tidigare hinner man åka och köpa god mat också,de tänket gillar vi:)

Vilodag
2010-10-23 / 14:45:00 / Lizz

Efter helgen var lizz förståligt väldigt trött så Anita sa att en vila måndag blir bra och lär prövade! Igår när vi skulle ut i skogen sprang hon som en galning, men va väldigt rolig att träna:). '

Så ja,visst en vilodag men då har man är taggad hund;).

Dumma klo
2010-10-23 / 14:44:25 / Lizz

Igår skulle jag klippa klorna på Lizz och det är hon jätte duktig på:) men jag klantade mig och Lizz pep lite, och vi höll på med klon hela kvällen! Började blöda om och om igen så tillslut blev det litet bandage;) idag är de äntligen bra:).

Ny kurs inplanerad
2010-10-23 / 14:43:52 / Kurser

Nu är söndag, om en vecka är nu planerad och det blir också hundkurs men denna gång fotgående hos Eva Bodfäldt. Ska gå med Lisa och Emelie:) Dom skall även gå lördag då det är kocentration men de hoppar vi. Vi ska ha helg på lördagen:)

Våran första kurs blev för Anita Axelsson
2010-10-23 / 14:42:30 / Kurser

Trodde att Lizz inte skulle kunna vara med på kurser nu i helgen, då hon inte kan nått el har provat på så mycke agility, bara lite tunnel. På fredag följde hon med för pappa kunnde inte passa henne, instruktören Anita Axelsson tyckte att hon skulle följa med i helgen så de fick hon. Lisa och Sara gick jag bla kurser med och Mimmi, Natti, Janna, Jonna och gud va pinsamt( har glömt men de kommer snart). Mycke damp och super härligt gäng:)

Igår, lördag tränade vi lite på hopp och Lizz var verkligen duktig, aldrig hoppat ett enda hinder och de första hon gör är att hoppa 5 st efter varandra utan problem och i fina bågar:) Idag har vi fortsatt men hopptekniken i svängar och med en raksträcka med en oxer och efter några gånger gick det bra för lilla Lizz.

Vi har även fått jätte mycke bra tips om hur man ska massera, få ut slaggprodukter som mjölksyra mm ur musklerna när man tränat el gått långprommenad. Mycket prat om hur hundarna känns och vad man måste träna på för att "fixa" till de och varför muskeln blir spänd mm. Verkligen häftigt att känna skillanden på muskler innan och efter man tränat, när dom är blodfyllda och varma. Känner man själv hur hunden är normalt är det ju lättare att känna när det inte är bra:) Lizz är ganska ojämt musklad, starkare i vänster fram och höger bak, kompenserar för varandra. Sen har om väldigt dåligt med muskler i och på rygg och rumpa. För att få ordning på detta ska vi gå träna mycket i högt gräs/skog, detta för att Lizz ska använda alla ben och arbeta med dom på ett nytt sätt, mönster:)

Imorgon trodde Anita att några hundar skulle ha lite träningsvärk, så imorn blir det en lugn dag med lite hjärngympa men inte några jätte promenader. Verkligen lärt mig och Lizz jätte mycke och nu har vi bra övningar både för att bygga upp kroppen mer och få så bra och effektiv hoppteknik som möjligt:) Bilder kommer:)

Lite trött i mössan
2010-10-23 / 14:41:04 / Lizz

Lizz är fortfarande lite seg efter igår men inte alls som igår:). Eftersom att vi båda va trötta i morse åkte vi taxi sista bussbytet,jätte skönt:). Nu sover Lizz på jobbet nyäten. Vi har 3 praktikanter idag plus jag och Malin så kommer gå fort men promenaderna,och fredag brukar vara färre hundar,då hinner man träna hund sj lite på arbetstid:). Vi ska även träffa sara och lisa med hundar och gå en prome innan Lizz får vara hemma och vi andra ska på hoppteknikkursen:), pappa får hon sällskap av:).

HD röntgen
2010-10-23 / 14:40:07 / Lizz

Nu är vi hemma från veterinären,dags för höftröntgen. När vi kom dit var hon lugn och tog det som hon gör med allt,lägga sig och sova:). När hon skulle få sovasprutan blev hon först trött ganska fort och blev ivägburen till röntgen. Efter nån minut kom sköterskan ut och så att Lizz satt nu på bordet och kollade,blev ner lugnande och då somnade hon:). När jag kom in efter och det var dags att vakna såg hon så liten ut,lilla gumman. Vaknade till ganska fort och fick lite råd om hur vi skulle göra hemma,sova,inte äta och kissprome. Nu ligger hon i mitt rum i sängen och sover i mörkret:). Nästa vecka får jag reda på resultatet;)håller tummarna för att de är bra:).

Promenad i Stora skuggan
2010-10-23 / 14:39:18 / Lizz

Nu har jag och Lizz kommit hem från en långprome med Camilla och Vill, hundarna sprang och Lizz tyckte Vill va helt ok. Det går mycke bättre lös än i koppel nu när man går prome:) nu har hon ätit sin mat,som man lite får truga i henne,ska fortsätta med de vi har nu men fortsätter krongel byter vi tillbaka till Purina. Nu ska vi ut en sista gång sen blir det sova:).

Hos mamma
2010-10-23 / 14:38:23 / Lizz

Idag fick mamma och mina syskon träffa Lizz för första gången, inte viljat åka till olika ställen med henne i början så han vet vart hem är. Lova 8 år och Arvid 5 år tyckte hon var så söt så och Lizz la sig på rygg och ville ha massa mys av dom:) Carro som är 18 år är allergisik men tagit allergi piller, hon tyckte hon va söt, hörde man henne säga under alla näsdukar;) Nu blir det tv mys med prinsessan och sen sova, inom ska vi förmodligen träna med en kompis Camilla och hennes Aussie kille Vill efter jobbet:) (En på tunnelbanan undrade om Lizz var en flatte, men att hon va söt. Tur för honom att han la till, men sö;))

Äntligen har hon täcke:)
2010-10-23 / 14:37:45 / Lizz

Igår efter jobbet åkte jag och lizz för att äntligen köpa ett täcke, backontrack:)till henne. Borta i bromma zoo hade dom hennes storlek, tycker jag är långt bort att åka efter man jobbat till 18 och vill träna hund:). Men vi hittade rätt och nu sitter det på,råttan blir kall och de till vell ingen vara;)hihi. Vi ska idag hem till mamma för första gången och mina småsyskon, dom längtar:). Men innan de en jobb dag som börjar NU!!!

Mys med Lizz
2010-10-23 / 14:36:40 / Lizz


Söndag:)
2010-10-23 / 14:34:54 / Lizz

Härlig sovmorgon idag:) vi,el lizz har fått en ny hundkompis,Tuva,men hon springer inte tillräckligt fort:-P. Lizz har även börjat kampa och det är så skönt,nu drar hon emot och vill ta den och inte mina byxor:) nu sitter vi åter på bussen och ska träna på klubben med sara,emelie och lisa:)

Brukshund center och träning på klubben
2010-10-23 / 14:34:16 / Klubben

Idag har det köpts hundkläder, jacka och byxor till mig och leksak och pläd till lizz. Skulle köpa täcke till henne men det hade dom inte,dom hade i tax storlek och visst hon är lång men inte riktigt rätt:-P. Nu har vi tränat på klubben och lizz började kampa:-D. Hon tycker mina byxben är roliga att naffsa på och nu har hon en leksak som påminner om mina byxor, som fungerar bra. Tränat på att kampa när hon gjort tunnel för då taggar hon som f*n. Nu är vi Påväg hem och sen blir det nog film och mys i sängen:) lizz gör verkligen fram steg och det är så roligt när dom överasskar en:). Sen måste jag hylla hösten,visst de är kallt och blir mörkt fort men träden när vi åkte mellan norrtälje och uppsala idag,så fint överallt:)

Lydnad och helg
2010-10-23 / 14:33:28 / Lizz

Lizz och grej tror jag är lydnad,började träna lite fotposition på klubben och det gick bra, hon blir så glad när hon hör klicket och får godis:) vilken hund vifftar på svansen när man tränar"bakom",lilla lizz! Nu är vi Påväg hem efter motorstopp med bussen utanför norrtälje. Imorn fortsätter träningen och härlig skogsprome är inplanerad:) skulle vilka träna nu nu nu,men lizz ligger på sidan och snusar på bussen så får hejda mig tills imorn:). Agiliyn lägger jag lite på hyllan nu,ner kontakt övningar i lydnad blir de nu och kanske lite freestyle;). Helgen blir hund hela lördag,jag och lisa och sara ska till uppsala och brukshundcenter för ett backontrack till lizz och hundbyxor och jacka till mig:) hundmat ska även inhandlats,äter nu eukanoba och det fungerar jätte bra:) söndag blir nog ganska lugn,sova lite och slappa är planerna nu och mysa med lizz i skogen:)

Kontaktövningar
2010-10-23 / 14:32:46 / Klubben

Ikväll är det åter agility kurs då klubben och lizz ska med. Vi ska gå en långpromme med Lisa och slip innan vi åker till klubben, och träna kontakt på plan. Inne går träningen bra och försöker verkligen göra rätt. Ute går det inte att ha så mycke krav på henne då vi jobbar på hundproblemet. Nu ska jag jobba och sen blir det mys med Lill Lill.

Första gången på klubben
2010-10-23 / 14:31:41 / Klubben

Igår var vi uppe på klubben för första gången. Stina och ullis hade kurs för oss i agiliy. Lizz fick träna mycke på att ligga lös och hitta på,blev mycke bättre under dagen. Hon är osäker på andra hundar, vilken vi försöker jobba på, och det blir bättre för varje dag,bara haft henne i fyra dagar:) nu är vi på jobbet,vägen dit gick bra hon tog det lugnt och nu på jobbet sover hon när jag är med och har full koll när jag är borta,hoppas de blir lättare att koppla om några dagar. Nu kommer de hundar och då kan man ju inte sitta och blogga,hihi!

Min prinsessa
2010-10-23 / 14:30:20 / Lizz

Första natten för lizz gick jätte bra:)duktiga prinsessa. Hon hoppade upp i sängen när hon tyckte det var dags för morgonmys,hon gör mig mer kär i henne varje minut. Nu har vi gått en morgonprome och ätit frukost. Uppdaterar vad vi hittar på idag:) lära känna varandra:)

You´r amazing just the they way you are
2010-10-19 / 14:52:00 / Övrigt

When I see your face There's not a thing that I would change Cause you're amazing Just the way you are And when you smile, The whole world stops and stares for awhile Cause girl you're amazing Just the way you are

2008-10-10
2010-10-17 / 14:59:00 / Lizz

Idag fyller Lizz 2 år:). Firade jag genom att vara på kurs men pappa hade Lizz;). På kvällen tränade vi och hon är tokknasig att träna:).


RSS 2.0